AKTUELNO

Detaljan pogled na vašu kožu može da otkrije nekoliko važnih stvari o zdravlju i stanju organizma. Kao najveći organ tela (i najizloženiji!), koža nam služi kao zaštita, ali i šalje znakove o našem zdravlju i navikama.

Masno čelo

Ako vam je čelo masnije nego inače, to znači da previše čistite kožu. Da, postoji i takvo stanje. Naime, kod većine ljudi čišćenje lica češće od jedanput dnevno može da prouzrokuje štetu na koži, zbog čega će ona proizvesti još više ulja i masti.

Bubuljice oko usana

Ako dobijate bubuljice oko usana, to znači da previše dirate lice prljavim rukama. Ceo donji deo lica jako je podložan bakterijskim infekcijama. Razmislite o ovome kada sledeći put naslonite bradu na dlanove, a pre nekoliko minuta ste na primer dirali novčanice.

Foto: Pexels

Grubi obrazi

Ako su vam obrazi veoma grubi, vrlo verovatno ste bili izloženi baš zagađenom vazduhu. Prljavi, gradski vazduh može da prouzrokuje promene na koži, posebno na obrazima i oko njih. Svakako zaštitite lice od uticaja smoga: svakog jutra nanesite serum ispod kreme sa zaštitnim faktorom i obavezno uveče dobro očistite lice.

Suva koža ispod očiju

Ako vam je koža suva ispod očiju, ne pijete dovoljno vode. Dehidratacija je razlog zašto vaša koža oko očiju postaje ekstremno suva, zategnuta i gruba. Srećom, rešenje je jako jednostavno i logično: odmah posegnite za čašom vode! Osam časa vode dnevno i odmah ćete osetiti razliku.

Autor: Pink.rs

#NEGA