AKTUELNO

Mnoge poznate ličnosti se kunu u moć i dejstvo vazelina, kada je u pitanju nega kose kože i noktiju. Njegova višestruka primena, dejstvo koje je neosporno i činjenica da može da se kupi za manje od dvesta dinara čini ga savršenim saveznikom ove zime. Evo koliko je on dobar i kako vam može pomoći da zablistate.

Za nanošenje šljokica na kožu

Sezona zabava je i ako na nekoj želite doslovno da zasijate, namažite telo vazelinom pre nanošenja šljokica za kožu jer će vazelin poslužiti kao lepak za sve šljokice.

Za savršene kapke

Sjajni kapci su u trendu, bez senke ili sa njom. U svakom slučaju, vazelin je i u ovoj situaciji koristan – možete da ga nanesete samog ili preko omiljene senke da svemu date dodatni šarm.

Pomoć pri lakiranju noktiju

Kada lakiramo nokte, situacija zna da izmake kontroli i postane neuredna. Ako kožicu oko noktiju namažete vazelinom, lako ćete skinuti višak laka za nokte.

Štiti od farbe pri bojenju

Ako sami farbate kosu, uz rubove namažite vazelin kako vam na koži ne bi ostale mrlje od boje.

Izrada ruža za usne

Ako vaš omiljeni ruž dolazi svom kraju, ostatke ruža pomešajte sa vazelinom i koristite ga u novom obliku. Boja možda neće biti snažna kao originalna, ali ćete dobiti novu nijansu za vaše usne.

Odstranjivač lepka za trepavice

Ako se mučite s uklanjanjem veštačkih trepavica, nanesite vazelin duž linije očiju kako biste lakše uklonili lepak i nežnije skinuli trepavice.

Tvrdoglave obrve

Ako imate problema sa smirivanjem obrva, pomoći će vam vazelin. Nanesite malu količinu na obrve i to bi ih trebalo primiriti.

Autor: Pink.rs

#NEGA

#vazelin