AKTUELNO

Svaki dermatolog će vam daće vam odgovarajuću terapiju za oporavak kože, ali osnovne stvari kada je u pitanju nega kože morate znati i pridržavati ih se. Zato, ukoliko danima niste imali normalan san, ne pijte vodu, ali zato pijete alkohol, pušite ili jedete slatkiše, nemojte se čuditi ukoliko se to odrazi na vašoj koži.

Dakle da bi koža bila zdrava potrebno je da spavata minimu 6 do 8 sati dnevno, pijete dovoljno vode, ne soka ili kafe, već vode i da izbegavate štetne navike kao što su cigarete, slatkiši i slično. Ukoliko uspete ovo da ispoštujute, videćete promenu u vrlo kratkom vremenskom roku. Tu takođe može da vam pomogne kozmetika i prirodni preparati koje možete i sami da pravite i praktikujete kod kuće.

Foto: Pexels

Pođite od limuna koji zahvaljujući bogatstvu vitamina C i E, kao i gvožđa, kalijuma, kalcijuma i fosfora, limun je pravi mele za kožu lica. Svojim sastojcima uspešno uklanja bubuljice, čisti pore i sprečava njihovo širenje, ali i jača i učvršćuje kožu koja posle tretmana počinje da izgleda zdravije i mlađe.

Revitalizuje kožu

Koža propada sa godinama, ali i od mnogih faktora iz okruženja kao i od loših navika kao što su nedostatak sna, pušenje i stres. Sve to može uzrokovati da koža izgubi elastičnost, vitalnost i postane – suva i bez sjaja. Limun za lice vraća svežinu koži i revitalizuje je. Vitamin C sprečava propadanje kolagenskih na koži, te na taj način usporava starenje kožei i sprečava pojavu bora.

Ukoliko vam je koža na laktovima ili kolenima suva, možete je oporaviti uz pomoć limunovog soka koji ćete svake večeri pred spavanje utrljati na kritična mesta.

Posvetljuje lice

Vitamin C i limunska kiselina nemaju samo ulogu da zategnu kožu i vrate joj svežinu, nego su i odlični agensi za posvetljivanje kože. Posebna prednost limuna za lice ogleda se u njegovoj sposobnosti da posvetli ožiljke na licu i ukloni posledice hiperpigmentacije, odnosno fleke na licu. Onako u poverenju, možete iskoristiti ovo svojstvo da posvetlite potamnelu kožu na laktovima, kolenima ili ispod pazuha. Takođe pomaže i kod pega koje se javljaju sa godinama.

Autor: Pink.rs

#Bubuljice

#NEGA