AKTUELNO

Osim što treba voditi računa o ishrani i vežbati, kada je mršavljenje u pitanju treba obratiti pažnju čak i na predmete koji nas ukružuju!

Naime, određeni predmeti koje svi imamo u kući mogu u velikoj meri da nas sabotiraju u gubitku kilograma i nateraju da jedemo više nego što nam je potrebno!

1. Preveliki tanjiri

Ljudi generalno jedu više nego što im je potrebno, a za to su delimično krivi veliki tanjiri u koje sipamo hranu. Kad koristite manje tanjire, bićete prinuđeni da smanjite svoje porcije. Naravno, nemojte da dosipate.

2. Prevelike čaše

Ako ne možete da odustanete od slatkih napitaka, pijte ih iz visokih uskih čaša – oni vizuelno izgledaju veće, ali na zapravo sadrže manje tečnosti koja nas goji. Za vodu slobodno birajte najveće čaše koje imate.

3. Televizor

Kuvanje uz TV emisiju ili predavanje mnogo je zanimljivije nego u tišini. Ali za ručak ili večeru, a još više za doručak, savetujemo da ga isključite: što smo pažljiviji i koncentrisaniji tokom obroka, brže ćemo „uhvatiti“ signal sitosti kojem treba vremena da stigne do mozga, pa ćemo manje i pojesti.

4. Zavese u spavaćoj sobi

Što su svetlije zavese u vašoj sobi, gori vam je san: za dobar noćni odmor potreban nam je potpuni mrak. Što manje i lošije spavamo, lakše ćemo sledećeg dana pasti u iskušenja s hranom, kupovati i jesti visokokaloričnu i slatku hranu i prejedati se.

5. Laptop i pametni telefon

Što duže gledamo ljude sa idealnom kilažom, to je veći rizik od poremećaja u ishrani. Pored toga, atraktivne slike hrane takođe mogu izazvati prejedanje.I, drugo, navika korišćenja pametnog telefona ili laptopa noću loše utiče na kvalitet sna, a to loše utiče na figuru.

#Kuća

#mršavljenje