AKTUELNO

Možete čak i da je koristite kao prirodnu "farbu" za kosu

Kafa nije smao napitak pun kofeina koji će vas razbuditi ujutru, već i vašu kosu može može da 'probudi' i ožvi ako je koristite kao pakovenje.  Pročitajte na koje sve načine možete da koristite kafu kako bi ste dobili jačum zdraviju i blistavu kosu.

Foto: Pixabay.com

1. Za piling vlasišta

Znojenje i upotreba različitih proizvoda za negu i oblikovanje kose stvaraju naslage na vlasištu koje s vremena na vreme treba ukloniti. Kafa je idealna za to. Pomiješajte malo kafe i vode da biste dobili gustu smesu i nežno masirajte njome kožu glave.

2. Ispirajte kosu kafom

Skuvajte kafu, ohladite je i stavite na neko vreme u frižider, jer hladna voda najbolje deluje na vašu kosu. Posle ispiranja šampona isperite kosu ovom hladnom tečnošću za kafu, a zatim još jednom isperite kosu hladnom vodom.

3. Maska za isticanje boje

Ova maska je odlična za postizanje prelepe prirodne smeđe boje kose sa svetlim sjajem. Ako želite da nijansa bude još intenzivnija nakon prvog nanošenja, vratite masku nekoliko dana kasnije.

4. Pakovanje koje neguje kosu

Ovo pakovanje će nahraniti vašu kosu, učiniti je svilenkastom i dati joj lepi sjaj.

Recept: Mlevenu kafu pomešajte sa malo maslinovog ulja i malo meda. Nanesite paket na kosu, zadržite neko vreme, a zatim operite kosu.

Autor: Pink.rs

#Kafa

#Kosa