AKTUELNO

Prvi znaci starenja pojavljuju se u dvadesetim godinama, kada "svračije noge" počinju da se formiraju oko naših očiju.

Većina se obično fokusira na negu lica u pokušaju da što duže održi mladalački izgled. Ali postoje i drugi delovi tela, pored lica, koji mogu otkriti koliko zaista imamo godina.

Foto: Pixabay.com

Postoje znakovi  na telu, od glave do pete, koji mogu otkriti vaše godine, a evo samo nekih od njih koje bi trebalo uzeti u obzir.

Laktovi

Kada ostarite, koža oko laktova postaje naborana i opuštena. Postoji niz razloga zbog kojih glatka koža lakta može postati suva i perutava. Na primer, konstantno trenje o odeću dodatno će doprineti suvoći kože i vremenom je opustiti. Svaki drastičan gubitak kilograma takođe može da olabavi kožu vašeg lakta.

Ruke

Ruke su jedan od prvih delova tela koji pokazuju bilo kakve znake starenja. Kako koža stari, gubi kolagen i teže zadržava vlagu. To može učiniti kožu na rukama suvom. Vene takođe postaju vidljivije s godinama.

Nokti

Nokti su parametar celokupnog zdravlja i odražavaju promene koje se vremenom dešavaju u vašem telu. Kako starimo, tako se rast noktiju lagano usporava, a nokti mogu postati i skloni lomljenju.

Autor: Pink.rs

#RUKE

#STAROST