AKTUELNO

Sigurno ste primetile kako vam je sa hladnijim danima sve teže da imate savršenu frizuru

Verujemo da i vi mučite muka sa tim da kada operete kosu kao i inače i stavite hranljivu masku i već istog dana vaša kosa izgleda kao da je nedeljama niste prale.

Za sve to zahvalite vremenu koje je nemilosrdno kada je u pitanju kosa. Srećom , postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da se izborite sa masnom i slepljenom kosom. Hladno vreme i zima nisu razlog da ne izgledate kao milion dolara.

Foto: Unsplash.com

1. Koristite pravi šampon

Upotrebljavajte onaj koji je za volumen ili masnu kosu. U parfimerijama možete da nabavite i šampone koji su namenjeni za ovo doba godine.

2. Isperite kosu mlakom vodom

Vruća voda može da dovede do većeg mašćenja kose.

3. Ne preterujte sa regeneratorom za kosu

Ukoliko baš morate da ga nanesete na kosu, vodite računa da to budu male količine i da ga nanosite samo na vrhove.

4. Nemojte da perete kosu više od dva puta nedeljno

Iako vam se čini da zimi trebate da perete češće kosu, varate se. Ona se svakako više masti nego leti, ali se suzdržite od čestog pranja da ne biste pogoršali situaciju.

5. Koristite sastojke iz vaše kuhinje

Ukoliko imate problem sa prekomernim mašćenjem upotrebite čaj od ruzmarina jer ova biljka pomaće u kontroli mašćenja kose i proizvodnji sebuma. Prelijte dve kašike osušenog ruzmarina šoljicom vrele vode. Ostavite da odstoji 20 minuta, procedite, ohladite i sipajte u praznu flašu. Nakon zadnjeg ispiranja vodom isperite kosu čajem. U tome će vam pomoći i smesa od jedne šoljice sirćeta i jedne šoljice vode.

Autor: Pink.rs