AKTUELNO

U moru proizvoda za negu kože, ponekad je zaista iscrpljujuće pronaći kremu koja u potpunosti odgovara vašem tipu kože.

Neretko, na preporuku naših drugarica odaberemo neku kremu za koju se nadamo da će ona učiniti čuda od naše kože, međutim, kada smo mi u pitanju, ona jednostavno ne radi svoj posao.

Foto: Pixabay.com

Postoji nekoliko jasnih znakova da trenutno koristimo kremu koja nam ne prija, a ako uočimo barem jedan od navedenih, vreme je za novi proizvod.

Miris kreme je veoma intenzivan

Iako na prvi pogled izgleda da miris kreme nikome nije važan, ako je miris veoma jak, to može da znači da je krema puna hemikalija, koje treba da izbegavate, posebno ako imate veoma osetljivu kožu, podložnu iritacijama i perutanju.

Neprijatan osećaj na licu

Ukoliko nakon nanošenja kreme osetite peckanje ili svrab, odmah isperite proizvod sa kože lica, kako biste sprečile iritaciju kože. Ukoliko ste u mogućnosti da isprobate tester, pre nego što se za neku kremu odlučite, obavezno to uradite i to tako što ćete kremu isprobati na području vrata.

Iznenadna pojava akni

Ako se nakon korišćenja kreme pojavi problem sa aknama ili mitiserima, krema koju koristite verovatno je jako teška za vašu kožu i može vam zapušiti pore. Potražite nešto laganiju kremu, koja je uz to i nekomedogena, odnosno, ne zapušava pore kože.

Autor: Pink.rs

#krema

#lice