AKTUELNO

Rutina, svađa i rasprava, tako su opisali parovi ove periode njihovog braka!

Stručnjaci su sproveli istraživanje na 2.000 parova i zaključili koje godine su najsrećnije, a koje najteže za održanje srećnog braka. Zaključak je, ako preživite ove teške godine, zajedno ćete dočekati starost.

Foto: Pixabay.com

3. godina 

Prve tri godine veze su najsrećnije, partneri prihvataju mane svojih izabranika i zajedno pričaju o budućnosti. Zaključili su da u prve tri godine parovi zajedno drže dijete, što dosta ojačava vezu. 

U tom periodu kreće zajednički život, to je za vezu nešto novo i zanimljivo, eksperimentisanje u uređivanju stana i zajedničkog života je nasjrećniji period veze ili braka. 

5. godina 

Ozbiljniji problemi kreću u petoj godini, kažu stručnjaci. Deca su mala što dovodi do iscrpljenosti i umora, samim tim kreću svađe i rasprave. Parovima je teško da obavljaju svakodnevne obaveze pa je stres je svakodnevno pirsutan, a to dosta utiče na komunikaciju i seksulani život. 

7. godina 

Ukoliko partneri opstanu posle pete godine braka, sledeća prepreka pred cilj im je sedma godina. Tada je brak već ušao u određenu rutinu. Svađe su veće i ozbiljnije, najčešće oko finansija, dece ili raspodele kućnih poslova. Stručnjaci su zaključili, ako brak ili veza prežive sedmu godinu, vrlo je verovatno da će ostati zajedno do kraja života. 

Autor: Pink.rs

#Brak

#dugovečnost