AKTUELNO

Lepe i pune usne brišu nekoliko godina. Međutim, danas usne ne povećavaju samo sredovečne žene, već i mlade devojke. O rizicima i realnosti bi trebalo da znate pre "susreta" sa iglom.

Pronađite dobrog stručnjaka

Foto: Pixabay.com

Izbor specijaliste treba odgovorno tretirati. Ako diplome i uverenja o završetku relevantnih kurseva ne vise u kancelariji, nemojte se ustručavati da pitate da ih vidite. Ali to nije dovoljno: između vas i vašeg lekara mora da postoji poverenje.

Formulišite svoja očekivanja

Razgovarajte sa svojim lekarom i detaljno objasnite šta želite. Recite lekaru kakve usne želite, a dobar stručnjak će proceniti razmere vašeg lica i predložiti ispravke u skladu sa vašim pojedinačnim parametrima. Uostalom, glavni problem je da nakon injekcije, treba da nastavite da izgledate prirodno.

Uverite se da povećanje usana nema nikakve kontraindikacije

Povećanje usana može pogoršati stanje bolesnika sa hroničnim bolestima, može izazvati inflamaciju kože, dijabetes, alergije na komponente, do problemia sa zgrušavanjem krvi. Usne ne bi trebalo da tretirate ukoliko ste trudni, dojite i imate manje od 18 godina. Pored toga, injekcije se ne preporučuje ako ste imali herpes na usnama pre manje od šest meseci.

Foto: Pink.rs

Ponašajte se u skladu sa uputstvima lekara

Pre postupka uzdržite se od toplih napitaka, alkohola, lekova koji razređuju krv. Najmanje tri sata pre tretmana ne primenjujte kozmetiku na usnama. Takođe, posle tretmana neko vreme morate da izbegavate tople napitke, kupanje u kadi, saunu, solarijum, intenzivne treninge, pa čak i strastvene poljupce.

Ne uzimajte "Aspirin" i "Ibuprofen" tokom oporavka

Ovi antiinflamatorni lekovi povećavaju šanse da dobijete modrice.

Masirajte usne

Mehaničko rastezanja kože, prouzrokuje da unutar usana ubrizgani lek stimuliše proizvodnju novog kolagena. Pored toga, usne su vlažne.

Autor: Pink.rs

#Povećanje

#Usne