AKTUELNO

Sigurno ste primetili male linije koje nastaju kada se nasmejete i koje i nakon promene raspoloženja i dalje ostaju tu i čine vas starijim nego što zaista jeste.

Šminkeri i dermatolozi su otkrili šta možemo uraditi po pitanju bora "smejalica" i kako da ih na najbolji i najjednostavniji način ublažimo.

Šta su zaista bore "smejalice" i da li se može zaobići njihovo nastajanje?

Foto: Unsplash.com

Iako ih mnogi nazivaju tako, ove bore ne nastaju zbog smejanja. Nazolabijalne linije podsećaju na zagrade koje se protežu od nosa do uglova usana. Iako se više vide dok se smejete, njih ne izaziva isključivo ta facijalna ekspresija.

Ove linije mogu nastati zbog genetike ili zbog čestog spavanja na strani i stomaku. Na žalost, ne možemo ih zaobići nikad jer su one rezultat unutrašnjeg starenja kože.

Kako možemo sprečiti njihovo produbljivanje?

Zbog toga što je starenje uključeno, jedini način da sprečite njihovo produbljivanje jeste da usporite znakove starenja. Najbolja metoda za ovo je svakodnevno nošenje kreme sa zaštitnim faktorom. Takođe je dobro da prestanete da pušite, dovoljno spavate, imate dobru ishranu i vežbate redovno. Ne zaoravite da promenite položaj u kome spavate – na leđima je najbolje!

Da li se preporučuje korišćenje filera za njihovo omekšavanje?

Da, fileri su idealna opcija jer se bore na ovom mestu najviše vide kad se izgubi volumen u obrazima. Fileri mogu vratiti izgubljeni volumen i samim tim umanjiti dubinu bora. Takođe, mogu se ubrizgati i u same bore kako bi se smanjila njihova dubina. Pored filera, nisu loši ni tretmani ultrazvukom.

Šminka i kozmetika?

Ako fileri i drugi slični tretmani ne ulaze u opticaj, svakako možete problem sa borama sakriti šminkom, ali i kvalitetnim kozmetičkim proizvodima. Koristite bogate serume za kožu koji će je zategnuti i hidrirati, ali i dobar puder u nijansi vaše kože koji će dodatno prekriti bore.

Autor: Pink.rs

#Bore

#Osmeh