AKTUELNO

Nije uvek lako odrediti uzrok lomljivih noktiju, a kamoli pronaći najbolji način za njihovo ojačavanje. Agresivni proizvodi, genetski faktor, nedostatak vitamina i minerala samo su neki od najčešćih uzroka.

U svakom slučaju, krajnji rezultat je isti – krti i lomljivi nokti. Kako ih ojačati?

Koristite ulje za zanoktice

Foto: Unsplash.com

Ako želite jake i zdrave nokte, prvo što treba da uradite je da počnete redovno da koristite ulje za zanoktice. Umasirajte ga u koren nokta i okolnu kožu i tako ćete obezbediti da budu zdravi. Odaberite formulu koja sadrži ulje jojobe zato što ima sitne molekule koji prodiru u nokatnu ploču. Dobro je i ulje od badema koje hidrira i nokat i kožu (prekomerni gubitak vlage može dovesti do suvih, oljuštenih noktiju).

Redovno potapajte ruke u hranljivi rastvor

Foto: Unsplash.com

Dva puta nedeljno šake potopite u mešavinu limunovog soka (pomaže u jačanju zahvaljujući sadržaju vitamina C) i maslinovog ulja. Skinite lak, pa u posudi pomešajte pola šolje limunovog soka sa pola šolje maslinovog ulja. Ugrejte mešavinu tako da postane mlaka. Potopite ruke u činiju i držite ih u njoj desetak minuta. Kada istekne vreme, višak ulja umasirajte u nokte. Zatim stavite par pamučnih rukavica i nosite ih preko noći kako biste povećali apsorpciju hranljivih sastojaka.

Odmorite nokte od agresivnih veštačkih supstanci

Svakog meseca napravite barem nedelju dana odmora od gel laka i akrila.

Autor: Pink.rs

#MANIKIR

#Nokti