AKTUELNO

Veoma je jednostavno!

Zima je tu, a sa njom i negativni efekti koji se mogu odraziti na kosu. Bitno je da u ovom periodu ne pravite greške koje se negativno odražavaju na vlasište. Evo kako da negujete kosu ukoliko primetite da je suva.

Počnite sa šamponom koji je prirodan, dakle bez sulfata i silikona, dodatnih sastojaka, koji će na najbolji način moći da oporavi izgled zapuštene i oštećene kose. Nakon toga, dodatna nega podrazumeva i pakovanja koja će efikasno nahraniti kosu.

Ovi faktori utiču da kosa bude suva kao slama:

Prekomerno pranje ili upotreba oštrog šampona uklanjaju prirodna ulja sa vaše kose

Previše često sušite kosu fenom za kosu

Izbegavajte proizvode na bazi alkohola

Koristite presu za ispravljanje kose ili figaro za lokne

Izlaganje vaše kose puno sunca, vetru ili suvom vazduhu

Primena hemijskih tretmana, uključujući farbanje, pramenove, blanš i hidrogen

Nutritivni nedostaci

Kontakt sa hlorisanom vodom

Koristite oštre proizvode za kosu

Zašto se kosa suši?

U pitanju su šampon za kosu i maska za kosu. Šampon za kosu treba da bude prirodan, bez jakih sastojaka kao što su sulfati, parabeni i silikoni. A zbog čega. Upravo navedeni sastojci mogu da utiču na pojavu još većih oštećenja kose. Silikoni slepljuju kosu, dok sulfati kosu dodatno suše. Više istraživanja, dokazala su da su ovi sastojci kancerogeni.

Maska za kosu, nanosi se na celu kosu, što je posebno važno, jer svaka dlaka dobija dubinsku negu. Maska treba da stoji do pola sata na kosi, a nakon toga se ispira sa kose.

Ukoliko vam je kosa suva, slobodno koristite maske svaki put kada perete kosu. Na taj način stižete do rezultata mnogo brže, a izgled kose će biti mnogo bolji.

Kućni tretman toplim uljima oporavlja kosu!

Maslinovo ulje je jedan od najpopularnijih kućnih lekova za suvu kosu. Osim maslinovog ulja, uz dobre rezultate možete koristiti i druga ulja:

kokosovo ulje

bademovo ulje

ricinusovo ulje

ulje jojobe

Pripremite bilo koje od navedenih ulja da bude toplo, a ne vrelo ulje. Nežno ga masirajte u kosu nekoliko minuta.

Pokrijte kosu toplim peškirom. Ostavite da stoji 30 do 45 minuta ili preko noći. Nakon tog vremena, šamponirajte i isperite kosu. Ovaj tretman će ojačati i dodati sjaj suvoj kosi.

#Lepota