AKTUELNO

Svaki deo tela zahteva posebnu brigu.

U većini slučajeva primetno je da ruke stare brže od ostatka tela.

To nije toliko čudno jer svakodnevno pranje posuđa, štetan uticaj sunčevih zraka, hemikalije u sapunima, kao i brojni drugi faktori narušavaju barijeru na koži koja je potrebna da bi koža izgledala nežno i negovano.

Posebno u slučaju poput pandemije Korona virusa kada ruke peremo i dezinfikujemo više puta dnevno, zahtevno je na pravi način negovati kožu.Međutim, danas ćemo vam pokazati kako da uprkos svim navedenim faktorima, imate nežne na dodir, glatke i mladolike ruke.

Foto: Unsplash.com

NANOSITE KREMU ZA SUNCE NA DLANOVE

Prilikom nanošenja kreme za sunčanje, nikako ne bi trebalo da zanemarite svoje ruke. Ova navika ne samo da je ključna za prevenciju raka kože, već vaše ruke štiti od efekta starenja kože uzrokovanog UVA zracima. Minimalan zaštitni faktor koji vam je potreban je SPF 30.

HIDRIRAJTE RUKE

Hidratacija ruku je važna za njihovu elastičnost, zdravlje i lepotu. Nezavisno od toga kakva je vaša koža (suva ili masna), kao i koje je doba godine (zimi su ruke obično suvlje i grublje), važno je da konstatno hidrirate vaše ruke odgovarajućim losionima i kremama. Posebno su preporučljive kreme na prirodnoj bazi koje pomažu pri obnavljanju zaštitne barijere.

DODAJTE ZDRAVA ULJA SVOJOJ ISHRANI

Maslinovo, bademovo, kokosovo i druga zdrava ulja su važna za zdravlje organizma, a njihov učinak se ogleda i na koži vaših ruku. Namirnice bogate masnim kiselinama, kao što je avokado i ulje od avokada posebno su pogodne za negu kože.

Foto: Unsplash.com

UVRSTITE ZDRAVA ULJA I U RUTINU NEGE VAŠE KOŽE

Zdrava ulja poput maslinovog, jojobinog i drugih možete upotrebljavati i lokalno, direktno ih nanoseći na kožu. Konkretno ove dve vrste ulja oponašaju kožin vlasititi sebum i daju joj vitalan, negovan i zadivljujuće mladolik izgled.

ODRADITE PILING RUKU I OBAVZENO IH ZAŠTITITE

Kada radite piling celog tela, jednom do dva puta nedeljno, ne preskačite i piling ruku. Dubinsko čišćenje kože i uklanjanje mrtve kože, vrlo je korisno za zdravlje i izgled ruku. Svakako pri izlasku iz kuće naročito tokom hladnijih dana, obavezno nosite rukavice.

#Lepota