AKTUELNO

Ne gubite kilograme ako ste naglo i mnogo smršali, već vodu, što ne dovodi do dobre linije, nego do dehidracije.

Dijete koje daju brze rezultate su veoma loše za zdravlje, naročito kod starijih osoba, upozorava australisjki doktor Bred Meki. 

Ovaj doktor ističe da ako vam se kilaža drastično menja, odnosno ako skidate mnogo kilograma u periodu od nekoliko sedmica, veliki deo te kilaže je zapravo samo tečnost, pa nećete smršati. već ćete dehidrirati.

– LJudi se često zbog toga osećaju konstantno umorno, imaju neprijatan zadah, probleme sa abdomenom, a srce izlažu velikom stresu – objašnjava doktor.

Foto: Pixabay.com

Cilj bi trebalo da vam bude postepeno i polako mršavljenje, a ne brzo skidanje kilograma, pa zatim još brže vraćanje. Veoma je važno da redovno kontrolišete krvni pritisak i holesterol i da vodite računa o tome da vam organizam uvek bude hidriran.

– Dovoljno je da počnete tako što ćete krenuti u teretanu. Nije potrebno da se bavite nekim ekstremnim sportom, angažujete ličnog trenera ili ludujete od naprezanja. Ako već morate da napunite tanjir hranom, neka to bude povrće i eventualno neki komadić mesa – napominje doktor Bred Meki.

#Dijeta

#Uticaj