AKTUELNO

Istaknite oči na pravi način

Ova boja očiju je najređa na svetu i ima je samo 2 posto stanovništva. Ukoliko imate tu privilegiju da su vaše oči zelene boje one zaslužuju da budu istaknute na pravi način. Zelene oči mogu biti u najrazličitijim nijansama, od smaragno zelenih, do zelenkasto-smeđih i žuto-zelenih. Prava šminka za zelene oči je u stanju da u potpunosti otkrije neobičniji podton vaših očiju, fokusirajući se na najkvalitetnije tonove.

Žene sa zelenim očima treba da se vode ovim pravilima:

Ne koristite previše svetle i senke sa šljokicama, kao ni previše intenzivne boje i kombinacije. Zelena boja je sama po sebi dovoljno atraktivna, tako da šminka u intenzivnim bojama može da izgleda neprikladno.

Najbolji prijatelj će vam biti mat nijanse, a nikako ne koristite zelene tonove.  Za zelenooke devojke izbor crnog ajlajnera nije najidealniji. Umesto crnog, koristite onaj boje čokolade, zlata ili sivi, koji nema srebrni odsjaj. Ako žellite da vaše uči budu još upadljivije, dodajte beli kreon za oči nanoseći ga u unutrašnje uglove. Na vašem licu će najbolje izgledati svedena šminka i sve tople nijanse braon, kao i bordo i ljubičasta boja.  Sama zelena boja očiju je dovoljno lepa i atraktivna, a napadnom ili neprimerenom šminkom možete postići suprotan efekat.

#lepota i moda