AKTUELNO

Ako volite da svoj dom ukrašavate bundevama kada jesen dođe, ako ne možete da odolite kolačima i pitama od bundeve, zavolećete i DIY masku za lice – svakako od bundeve.

Potpuno prirodan način da osvežite svoje lice i podarite mu glatkoću i nežnost. Ako ste spremni da sa nama zaronite u sezonu bundeva i saznate nešto novo, pogledajte redove koji slede.

ZAŠTO BAŠ BUNDEVA?

Pored činjenice da je sezonski prikladna, ona je odlična za negu kože. Bundeva je bogata vitaminima A i C, kao i enzimima koji pomažu pri nezi osetljive kože. Zahvaljujući aktivnim sastojcima bundeve koža se obnavlja, postaje manje masna i znatno nežnija na dodir.

DIY MASKA ZA LICE OD BUNDEVE

Foto: Unsplash.com

Sastojci:

- pire od bundeve – kuvana sveža ili konzervirana bundeva

- jogurt 4 kašike

- med 4 kašike

- mleveni bademi 1/3 šolje

- maslinovo ulje – pola kašičice

Priprema:

U posudu stavite dve šolje pirea od bundeve, a potom dodajte jogurt, med, mlevene bademe i maslinovo ulje. Smesu mešajte dok se sastojci ne sjedine. Masku nanesite na čistu i vlažnu kožu. Enzimi su aktivniji kada su vlažni, s toga napravite toplu kupku ili se tuširajte mlakom vodom oko 5-10 minuta. Uzmite čistu krpu i uklonte masku sa lica, a potom isperite ostatke. Po želji nanesite na lice hidratantnu kremu. Ostatak maske držite u frižideru i upotrebite u roku od nedelju dana.

#Bundeva

#Maska za lice