AKTUELNO

Nova modna kolekcija za sezonu jesen-zima 2020-2021. „New normal“ (nova normalnost) Suzane Perić privlači veliku pažnju.

Kako Perić za Novo jutro TV Pink kaže veliki je izazov domaćim i svetskim kreatorima da se prilagode novim okolnostima i da ponude nešto novo, nesvakidašnje ali i nephodno.

-Sada živimo u novoj normlanosti, a to zapravo znači da smo se prilagodili nešto drugačijem životu. To znači da nema više onoga da trčimo kući da se presvučemo za popdnevni ručak, ili neki sastanak. Međutim, važno je da i dalje budemo sređeni, zadržimo profesionalnost što nije lako – rekla je Perić za TV Pink i dodaje da je vizuelni identitet jako važan i na neki način neophodan.

Što se nove kolekcije tiče, Perić kaže da se trudila da ispuni zahteve savremenog društva, ali i da je prilagodi svakome kome je važno kako izgleda, a nema vremena da se presvlači više puta u toku dana zbog brojnih obaveza.

Foto: TV Pink Printscreen

-Ceo moj brend ima raznolikost u vrsti materijala, od svile do pamuka. Važno nam je bilo da se prilagodimo i da ponudimo nešto što može dugoročno da se održava i da kombinuje dugi niz godina, a ostane i aktuelno . Tako su i boje svedene i preovladavaju crna i bež, jer se one najbolje kombinuju sa ostalim – objašnjava Perić.

"Ponosna sam što gradimo dobar brend u svetu"

Perić kaže da je veliki patriota i ponosna je na svoju zemlju, ali i ističe da joj je najveće zadovoljstvo kada u svetu svoj rad prikazuje kao „mede in Serbia“ i za to dobija prestižna priznanja.

-Drago mi je da smo prepoznati u svetu, nedavno smo nastupali u Italiji i tamo smo nagrađeni. Divno je što će Suzana Perić da se u Italiji pojavi kako sprski brend. Mi smo potpisali ugovor i ponosni smo na to – istakla je ona rekavši da je spremna za proboj na italijansko tržište. Kako objašnajva jako je teško postići takav uspeh u vreme epidemije korone u svetu, kada sve uglavnom staje.

Foto: TV Pink Printscreen

-Dosta funkcioniše onlajn, ima i revija koje se održavaju sa smanjenim brojem ljudi. Ono što je za mene važno je da kolekcija zaživi i da se predstavimo na najbolji mogući način – naglasila je ona.

Kaže da zadnjih pet godina je mnogo lakše u Srbij napraviti dobar brend koji će biti prepoznatiljiv u svetu.

-Lakše je sada kada u svetu kažeš da si iz Srbije, da te gledaju drugim očima. Pre sedam, osam godina to nisam mogla, a radila sam jednako dobro i trudila se da moji radovi budu kvalitetni – objašnajva Perić.

Perić je takođe nalgasila i važnost master klasa koji omogućava mladim kreatorima da uče od iskusnih i poznatih imena.

-Bitno je da mi prenesmo znanje i nakon toliko godina hrabro je tako nešto uraditi. Nisam imala mogućnost da čujem savete i dobijem znanje od nekih slavnih imena – kaže ona.

#Suzana Perić