AKTUELNO

Ono što svaka žena želi jeste da njena stopala izgledaju negovano i atraktivno.

To znači da koža mora da bude hidrirana i meka, ali pre toga svakako se treba osloboditi svih onih naslaga mrtvih ćelija kože, kao i problema sa grubim petama, koje zaista nije tako lako izbeći, jer je koža u tom delu sklona zadebljavanju.

A kada smo kod nege stopala, piling je definitivno nezamenljiva stavka. Plus soda bikarbona kao magičan sastojak kada su beauty rituali u pitanju.

Otkrivamo kako da napravite piling za stopala sa sodom bikarbonom kako biste imali glatku i nežnu kožu.

Ovaj piling ćete moći primeniti na cela stopala, odnosno ciljano na one delove gde primetite zadebljanja, a naročito je efikasan u pogledu tvrdih i suvih peta. Posebno je neprijatno kada su pete ispucale, što znači da je osim pilinga potrebno i da pojačate hidrataciju kože stopala, kako biste se rešili ovog neprijatnog problema.

A, sada, evo i kako da napravite svoj piling za stopala.

Foto: Unsplash.com

Običnu sodu bikarbonu već imate u svojoj kuhinji, i ona je definitivno odličan izbor kada su ove namene u pitanju. Soda ima anstiseptička svojstva, meša se u ovom slučaju sa vodom, i ima funkciju da smanji njenu tvrdoći, i što je posebno važno - blagotvorno deluje na kožu.

Sve što će vam biti potrebno jeste 3 l vode i 5 supenih kašika sode bikarbone. Zagrejte vodu tako da bude vruća a potom je sipajte u lavor i dodajte sodu. Malo promešajte, pa potopite stopala. Ostavite ih da odstoje 20 minuta.

A, onda sleduje sam piling. Uzmite kamen za pete ili turpiju, koja ipak nije suviše gruba, pokvasite je, zamočite u sodu bikarbonu, pa time tretirajte problematične delove.

Nakon tretmana namažite hidrantnu kremu, ili vazelin na pete ako su bile dosta ispucale. Najbolje je da ga radite uveče pred spavanje. Slobodno ga možete praktikovati svakodnevno u trajanju od 7 dana, a onda napravite pauzu jednu nedelju, nakon čega možete primenjivati ovaj princip u nezi stopala jednom do dva puta sedmično.

Rezultate ćete sigurno primetiti vrlo brzo.

#Noge

#Piling

#Stopala

#krema