AKTUELNO

Nadamo se da uživate u šminkanju i da na zalasku leta imate želju da naučite kako da ovladate tehnikom sun kissed.

Ona ne samo da zvuči primamljivo, već i doprinosi prirodnom izgledu, što je cilj velikog broja dama. Verovatno vam je poznat onaj osećaj kada vas sunčevi zraci pomiliju po licu, i daju mu bronzani efekat, baš gde želimo. Naravno, krema sa zaštitnim faktorom na plaži se podrazumeva, jer ideja nikada nije da izgorimo. Ono što će vam se dopasti, jeste što ćete uskoro dobiti odgovor na pitanje iz naslova, iako možda ove sezone niste išli na letovanje i mislite da nije moguće. Sve što je potrebno jeste malo šminkerskog umeća i kvalitetan bronzer.

Već duži period unazad raste interesovanje za što prirodnijim izgledom, poput onog nakon dana prvodenog na ležaljici. Dame bi najradije da zaobiđu podlogu za šminku i iskoriste korektor kako bi prekrile tek poneku nepravilnost. Navikle smo da bronzerom ističemo jagodične kosti, no, čini se da je potrebno malo pažnje posvetiti i gornjem delu lica, gde sunčevi zraci padaju i čine kožu zlatkastom. Naravno, postoje različite tehnike nanošenja bronzera i svaki šminker ima svoju omiljenu, ali postoji trik uz koji ćete uspeti iz prvog pokušaja. 

Njime se služe i zvezde, kao na primer Emili Ratajkovski, a akcenat je na regiji oko očiju. Ovaj potez stoga podseća na period ʽ90-ih kada je bio popularan. Za početak, potrebno je da nanesete bronzer ili rumenilo u terakota nijansi u predelu gornjeg dela nosa, a zatim i na vrh jagodica, sve do podočnjaka. Cilj je da se postigne horizontalni efekat, od jedne jagodične kosti do druge, preko nosa. Naravno, u pitanju je zamišljena linija, a vaš zadatak je da procenite tonalitet. Tu se šminkanje ne završava, već se bronzer nanosi i iznad obrva, što nije obavezno, već poželjno. Najbolje je koristiti proizvod u praškastoj formi, i nanositi ga mekom četkicom za bolju pokrivenost. 

Ukoliko, pak, želite da šminka bude vidljivija, upotrebite bronzer ili kremasto rumenilo. Možete se odlučiti za mat ili svetlucav izgled, u zavisnosti od raspoloženja i ukusa.

#Lepota