AKTUELNO

Zlatne ribice na noktima? Zašto da ne! I to u stilu obrnute ombre.


Leto je pravo vreme za igranje sa noktima, a morske teme su najbolji izbor. Ombre nokti su uvek zanimljivi, a zlatna ribica će svima izmamiti osmeh.

Nokti treba da imaju oblik badema i da se prvo nalakiraju u osnovnu belu boju. Na tacnicu se malo kane tirkizne i rezerdo laka, pa se četkicom pomešaju i njome namažu nokti kako bi se dobila nežna nijansa vode. Kada se lak dobro osuši mekom turpijom se malo isturpija sredina nokta gde će se crtati ribica.

Pripremite tanjirić i lakove bele, tirkiz, rezedo, žute i crne boje.

Na drugom tanjiriću se sipa malo belog, žutog i pomorandžastog laka. Ovom bojom će se crtati zlatna ribica.

Štapićem se prvo cik-cak pomešaju boje, a onda se pokupe četkicom i namaže nokat.Štapićem sa metalnom kuglicom na vrhu ili čačkalicom se naprave cik-cak šare. Onda se četkicom "pokupi" boja, pa nanese na nokat.

Tankom četkicom crnim lakom se crta oko.Na kraju se četkica naglo izvuče kako bi dlačice napravile peraja. Vrhom četkice napravite i ostala peraja. Postupak se ponavlja na sve nokte.

Nokti moraju dobro da se osuše pre nego što se crnim lakom sa tankom četkicom pažljivo napravi ribici malo oko. Belom tankom četkicom mogu i da se definišu linije ribice. Nokti sa ribicama, na kraju, moraju dobro da se osuše pošto se premažu zaštitnim lakom.

#lepota i moda