AKTUELNO

Dakle, su nam predstavljene opcije u vidu dnevne i noćne kreme za licu, mi ćemo ih slediti. Ali, da li ste se ikad zapitali jesu li nam zaista potrebne obe kreme? Stvari su nekako zamućene u pogledu svih tih specifičnih krema za hidrataciju kože lica.

Potražili smo pomoć stručnjaka, sa ciljem da saznamo da li je koži potrebna intenzivna dnevna i noćna nega, ili je bolje pratiti pravu liniju.

ODGOVOR UKRATKO GLASI: ZAVISI

Pre svega od vrste kreme koju koristite i aktivnih sastojaka u njoj, što dalje znači da možete preskočiti jednu od ove dve kreme, ako imaju iste aktivne sastojke. Takođe, u obzir treba uzeti i tip kože i druge proizvode koje koristite za negu tokom vaše svakodnevne rutine.

Generalno gledano, dnevne kreme bi trebalo da imaju laganiju strukturu i sposobnost da budu ispod šminke, u direktnom dodiru sa licem. Takođe, one u sebi treba da sadrže zaštitu od UV zračenja. Noćne kreme nemaju tu funkciju i one su po pravilu gušće i hidratantnije, a često u sebi sadrže retinol. Baš iz tih razloga nije preporučljivo da se noćna krema nanosi danju. 

OSLUŠKUJTE SVOJU KOŽU

Pre svake odluke, čujte šta koža ima da vam kaže. Koristite ne ono što vam "protokol lepote" nameće, već ono što je vama lično potrebno. Ako npr imate suvu kožu, poželjno je u popodnevnim satima nanošenje bogatije kreme, ali je svakako pri izlasku na Sunce potrebna kombinacija sa kremom koja sadrži zaštitni faktor. Međutim, čak i vrlo suvoj koži dermatolozi ne savetuju intenzivne kreme tokom dana, kada je reč o nanošenju šminke preko nje, jer to samo još pogoršava stvari.

ŠTA JE SA STARENJEM KOŽE?

Kako godine prolaze, menja se i asortiman krema koje koristimo za negu kože. Što je koža starija, više joj je potrebna hidratacija i nega. Samim tim gušće kreme, poput noćnih su preporučljivije za stariji vid kože, od laganijih dnevnih.

#NEGA

#krema

#lice