AKTUELNO

Jedna od dobrih stvari boravka u izolaciji jeste to što smo dobili vremena da razmišljamo o sebi i detaljnije se informišemo o stvarima koje nas interesuju - kaže za Pink.rs, dr sci. med. Maja Jevđević, doktor estetske medicine

Ona navodi da je tokom izolacije usled pandemije, dnevno dobijala bezbroj pitanja vezanih za negu i estetske korekcije.

Foto: Promo

- Žene u tridesetim i četrdesetimgodinama interesovale su se za konturisanje lica, korekciju i uvećanje usana,kao i za tretmane prevencije starenja. Dame u pedesetim i šezdesetim zanimalesu pojedinosti o nehirurškom liftingu lica, vrata i nadlaktica, kao ipodmlađivanje šaka i dekoltea. Tako da nakon dva meseca izolacije ne postoji univerzalni tretman, koji bi za svakog pacijenta bio jednako efikasan. Stoga bi moja preporuka bila: Vreme je da negujete sebe, kako iznutra, tako i spolja. Ulaganjem u sebe osećate se bolje vi sami i ljudi oko vas. Investirajte u svoju kožu, ona to pamti, biće vam zahvalna i vratiće vam onda kada vam je najpotrebnije - navodi doktorka.

Foto: Pink.rs

Osim intenzivnih hemijskih pilinga, koji su preporučljivi isključivo tokom zimskih meseci, sve ostale estetske intervencije mogu da se rade u letnjim danima.

- Ako je potrebna stimulacija i biorevitalizacija kože, preporučila bih PRP terapiju, koja predstavlja regeneraciju ćelija faktorima rasta iz sopstvene krvne plazme bogate trombocitima, kao imezoterapijske koktele individualno prilagođene pacijentu. Tokom letnjih meseci koži je potrebna intenzivna hidratacija, pa pacijentima savetujem terapiju umreženom hijaluronskom kiselinom, koju je dovoljno raditi jednom godišnje. Poznato je i to da nakon letnjeg perioda ostaju posledice u gornjoj trećini lica, koje se manifestuju pojavom bora i belih linija između obrva, na čelu i oko očiju. One se javljaju usled jake kontrakcije mišića lica i mogu se prevenirati injektovanjem botulinskog toksina tipa A u mišiće - priča Maja Jevđević, koja dodaje da se na klinikama sada zakazuje manji broj pregleda kako bi se sprečilo širenje virusa COVID 19.

Autor: Pink.rs

#Estetska medicina

#NEGA