AKTUELNO

Premijerno emitovanje TV serije "Šifra Despot" planirano je za februar 2018. godine na Televiziji Pink.

Snimanje serije "Šifra Despot", koja će osvajati milionski auditorijum širom regiona, uveliko je u toku, a setu je prisustvovao i Željko Mitrović, vlasnik i direktor "Pink International Company". Serija "Šifra Despot" će se od februara 2018. godine emitovati na kanalu Televizije Pink, što je bio i glavni povod posete Željka Mitrovića snimanju. A za "Nacionalni Dnevnik" on je rekao da je ovo prilika da podseti da je Pink pre osam, devet i deset godina bio praktično lider u proizvodnji igranih programa, i u ovom trenutku poseduje preko 1.100 sati serijskog programa i preko 100 filmova koje ima u vlasništvu.

Foto: Luka Šarac/Hello!

Bila je pauza od sedam godina zbog svih mogućih uslova koji su bili tržišno veoma loši, sada kada je situacija značajno bolja, kada smo se stabilizovali u potpunosti, jedan od strateških pravaca i ciljeva je nastavak produkcije igranih programa.Tako da je plan da već u 2018. godini snimimo između 100 i 150 sati igranog programa, u 2019. oko 200, a da u 2020. pokušamo da snimimo čak 250, što bi značilo da bismo svakog radnog dana imali jednu seriju nekog od igranih programa - izjavio je Mitrović u "Nacionalnom Dnevniku" Televizije Pink.

Foto: Promo

Ova serija delo je scenariste i autora najgledanijeg igranog, televizijskog, serijskog programa na medijskom prostoru Srbije i bivše Jugoslavije - Radoša Bajića. Tvorac kultne serije "Selo gori, a baba se češlja", kao i ništa manje uspešnih ostvarenja: filma "Led", i serije "Ravna gora", kao i projekata: “Na putu za Katangu”, “Treća Sreća”, “Selo gori..i tako”, “Braća po Babine linije” i mnogih drugih, predstaviće novi serijal "Šifra Despot" u kom je okupio eminentnu glumačku ekipu.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Serija, čije je snimanje počelo 20. septembra, snima se najsavremenijom tehnikom "ARI ALEXA" tokom 165 snimajućih dana, na lokacijama u Beogradu, Smederevskoj Palanaci, Vrnjačkoj Banji, u Irigu, Šapcu i mnogim drugim gradovima i selima širom Srbije.

Za potrebe realizacije serije "Šifra Despot" angažovani su provereni autori, umetnički saradnici, filmski radnici i eksperti za proizvodnju, obradu i montažu serijskog TV programa.

Za sektor režije, po pozivu autora Radoša Bajića, pored njega biće zadužen i naš istaknuti filmski i televizijski stvaralac Dejan Zečević, autor mnogih uspešnih serija, filmskih i ostvarenja. Pomoćnik režije je Ivan Zacero, a saradnici na scenariju su dramaturg Maja Todorović i reditelj Milan Konjević.

"Šifra Despot" je ambiciozna televizijska serija od 60 epizoda, u ukupnom trajanju od preko 2.400 minuta, čije će prikazivanje početi u februaru 2018. godine, premijerno u udarnom terminu na programima Televizije Pink i u celom regionu.

Autor: Pink.rs

#Šifra Despot

#Željko Mitrović

'