AKTUELNO

Kris Kornel preminuo je u 52. godini u Detroitu. Uzrok smrti nije poznat, a više će se znati nakon izveštaja patologa. Policija je saopšila da se smrt pevača istražuje kao moguće samoubistvo.

Legendarni pevac i basista bendova "Soundgarden" i "Audioslave" Kris Kornel, preminuo je u 52. godini u Detroitu, samo nekoliko casova nakon koncerta, prenosi AP.

Fanovi i prijatelji šokrani su saznanjem o smrti pevača.

Vest je saopštio muzičarev portparol Brajan Bamberi, koji je dodao da je Kornel preminuo u sredu uveče u Detroitu, gde je nastupao.

On je njegovu smrt nazvao "iznenadnom i neocekivanom" i rekao da su Krisova supruga i porodica u šoku.

Bamberi je rekao da je Kornelova smrt bila "iznenadna i neočekivana" i da se njegova supruga i porodica nalaze u šoku. Uzrok smrti još nije poznat, piše Asošiejted pres.

Seli Bastijan je na svom tviter profilu objavila sliku sa Krisovog poslednjeg nastupa u Detroitu i komentarom "Razvalio si!"

Pronađen je na podu kupatila

Portparol policije u Detroitu rekao je za Bi-Bi-Si da je policija primila poziv malo posle ponoći.- Pronađen je na podu kupatila, pozvane su naše medicinske ekipe i on je odmah proglašen - rekao je on. Prema njegovim rečima, Kornela je pronašao porodični prijatelj kada je otišao da ga proveri i ugledao ga na podu kupatila.

Osam sati pre nego što je preminuo, Kornel je na Tviteru objavio fotografiju svog ulaska u Detroit.

Kornel je bio pevač i jedan od osnivača izuzetno popularnog grandž pokreta u Sijetlu tokom devedesetih, kada je formirao "Saundgarden", grupu najpoznatiju po hitovima Black Hole Sun i Spoonman.

Nakon raspada "Saundgardena" 1997. godine (koji se ponovo okupio 2010. godine), Kornel je nastavio muzičku karijeru.

Foto: Tanjug

Zajedno sa Tomom Morelom iz "Rage Against The Macine", Timom Komerfordom i Bredom Vilkom osnovao je "Audioslejv" 2001. godine. Sa novom supergrupom nastavio je da nize hitove, poput Like A Stone, Be Yourself i Show Me How To Live.

Kornel je takođe napisao i otpevao pesmu You Know My Name, glavnu temu u filmu "Kazino rojal".

Bavio se filantropijom

Pokrenuo je Kris i Viki Kornel fondaciju kako bi podržavao decu koja se susreću sa poteškoćama u životu -  poput siromaštva i zanemarivanja.

#Smrt

#pevač

'