AKTUELNO

Tuga!

Meksički pevač Hose Hose, koji je do suza dovodio publiku svojim melanholičnim ljubavnim baladama, poznat i kao "Princ pesme" umro je u 72. godini.

Meksičko udruženje umetnika ANDI potvrdilo je njegovu smrt u tviter poruci juče. Više medija javilo je da je pevač umro od raka pankerasa u bolnici u južnoj Floridi, u SAD.

Hose Hose, čije pravo ime je Hose Romulo Sosa Ortis, stigaoje do vrha latino top lista 1970-ih pesmama kao što su "El Triste" (Tužan čovek) " Amar y querer" (Ljubav i želja). ; Zahvaljujući snažnom glasu i mogućnošću da peva tehnički teške numere postao je kulturna ikona u Latinskoj Americi gde je bio izuzetno popularan tokom karijere od preko 50 godina.

Foto: Tanjug/AP Photo/Anthony Vazquez

Njegova muzika takođe je postala popularana u zemljama kaošto su Japan i Rusija.

Foto: Tanjug/AP Photo/Anthony Vazquez

- Oplakujemo smrt pevača Hosea Romule Sose, poznatijeg kao Hosea Hosea. Od početka svoje karijere pevač El Tristea bio je jedan od najobožavanijih glasova Meksika - napisao je meksički ministar kulture na Tviteru.

Foto: Tanjug/AP Photo/Anthony Vazquez

Hose Hose je prodao više od 120 miliona ploča tokom svoje 55-ogodišnje karijere.

Njegov prvi međnunarodni uspeh "La Nave del Olvido" (Brod zaborava) izašao je 1970-ih i danas se redovno pušta na radio stanicama u Latinskoj Americi.

Foto: Printscreen YouTube/PS César

- On je bio izuzetan pevač .. njegove pesme su rasplakale i razveselile mnoge iz moje generacije - napisao je u saopštenju meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador.

#Smrt

'