AKTUELNO

Šesti međunarodni festival saksofona Belgrade SAXperience biće održan od 2. do 5. oktobra u Beogradu.

Pored glavnog programa, publika u toku festivala ima priliku da prisustvuje majstorskim kursevima, dnevnim koncertima na različitim lokacijama u centru grada, kao i večernjim Saxperience Nights Jamm session-ima u hotelu Radisson Collection.

Zagrevanje za festival počinje koncertom Mini SAXperience kada će najmlađa publika imati priliku da sazna sve o saksofonu kroz interakciju sa mladim izvođačima.

Koncert omladinskog ansambla Banda saksofonista biće održan u subotu, 28. septembra u 11 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Foto: Promo.

Mini SAXpereince se realizuje u saradnji sa Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine, u okviru ciklusa Mala škola bontona – Kako se sluša koncert. Voditelj programa je Miloš Milovanović.

Foto: Promo.

Bandu saksofonista čine učenici iz klase direktora festivala Belgrade SAXperience, profesora Milana Savića. Ansambl saksofona je okupljen sa ciljem da mladi izvođači steknu iskustvo kamernog muziciranja, a njihovi nastupi na manifestacijama na otvorenom doprinose popularizaciji instrumenta među širokom publikom.

Foto: Promo.

U toku festivala Banda saksofonista (uz sastav Sax Nouveau) nastupiće na nekoliko lokacija u Beogradu: Plato ispred Kulturnog centra Beograda (2.10), Trg Nikole Pašića (3.10), Cvetni trg (4.10) i u Knez Mihailovoj 26 (5.10). Koncerti na otvorenom počinju u 14 časova.

Program Belgrade SAXperience festivala možete pogledati OVDE.

#Kolarac

'