AKTUELNO

Posle izuzetno uspešnih koncerata u Sava Centru i jednog od najboljih koncerata koji su održani na ovogodišnjem Beer Festu, spektakl Rock opera je nastavio da osvaja publiku dvosatnom muzičkom čarolijom koju izvodi orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big Benda pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika.

Za samo mesec dana rasprodate su ulaznice za koncert koji će biti održan 14. septembra na Letnjoj pozornici u Nišu.

Foto: Predrag Cvetković

- Izuzetno smo srećni što je niška publika prepoznala istinski kvalitet, jer je koncept Rock opere podjednako pristupačan za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila. Tokom ovog projekta postavili smo nove standarde izrade muzičkih aranžmana, interpretacija i samog muziciranja, jer smo izašli iz pozorišnih i akustičnih sala. Cilj nam je da u narednom periodu što veći broj ljudi oseti posebnu energiju i atmosferu koju donosi koncert na kome antologijske rock hitove izvode vrhunski solisti u pratnji orkestra profesionalnih muzičara klasične muzike, a posebno da zaintrigiramo umetnike širom sveta sa kojima želimo da uspostavimo saradnju i realizujemo naredne projekte - rekao je dirigent Fedor Vrtačnik i najavio da za naredne koncerte pripremaju i nove aranžmane, kao i saradnju sa solistima iz zemlje i inostranstva, jer bogatstvo repertoara pruža šansu mnogim umetnicima da budu deo ovog velikog i uspešnog projekta.

Foto: Predrag Cvetković

Mali broj solista ima priliku da pred brojnom publikom nastupi u pratnji Simfonijskog orkestra i Big Benda i to uvek daje posebnu dimenziju i energiju, kako izvođaču, tako i publici. Pored orkestra poseban doprinos ovakvom doživljaju na svakom koncertu daju i solisti poput Jelene Gavrilović, Mattia Zanatte, Bojane Stamenov, Zorana Šandorova, Danke Adamov, Dragane Keller, Nikole Mijića i drugih. Publika će dugo pamtiti njiova izvođenja neprolaznih rok numera kao što su: We will rock you, Eye of the tigar, Smoke on the water, Bohemian rhapsody, Stairway to heaven, Simply the best, Proud Marry, Help, We are the champions i mnogih drugih.

Foto: Predrag Cvetković

Rock opera uspeva da spoji naizgled nespojivo kada su u pitanju muzički žanrovi, ali je najvažnije da privlači publiku različitih senzibiliteta, pa u ovom spektaklu podjednako uživaju i poklonici rock’n’rolla i ljubitelji klasične muzike. Zato više od 60 vrsnih muzičara nastavlja rad na kreiranju novih muzičkih poslastica kojima će počastiti publiku širom zemlje i regiona.

#Rok opera

'