AKTUELNO

AKUSTIČNI KONCERT KULTNOG BENDA PRVI PUT POSLE 25 GODINA

Nakon skoro 25 godina od čuvenog akustičnog koncerta održanog na Badnje veče 1995. kultni bend Galija se u “akustičnom formatu” na velika vrata vraća pred beogradsku publiku.Veliki koncert na “drvenim instrumentima” biće održan 01. Novembra u Kombank Dvorani.

Publika će imati prilike da se kao nekada podseti starih, dobrih hitova koji I dan danas ostavljaju tragove u ušima i duši vernih slušalaca, ali ovoga puta obojene toplim zvukom drvenih instrumenata.

Dodirni me, Stare trube, Još uvek sanjam, Digni ruku, Kad me pogledaš, samo su neke od pesama bogatog višedecenijskog repertoara Galije koje će publika moći da čuje u koncertnoj večeri.

Nezaboravna Galija, kao obeležje i svetionik jednog vremena prve novembarske večeri isključiće utikač za struju i učiniti da njihova muzika odjekne na sasvim drugačiji način. Na način da 43 godine duga karijera zablista u svom pravom, izvornom sjaju.

Foto: IVAN GRLIĆ

BEND KOJI GODINAMA OSTAVLJA PESME KAO ZNAKOVE PORED PUTA

Galija je osnovana pre tačno 43 godine u Nišu. Ime je dobila po istoimenoj kafani u kojoj su se članovi benda prvobitno okupljali.

Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović.

Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim orijentisanog zvuka.

Tokom karijere objavili su 15 studijskih, jedan uživo i šest kompilacijskih albuma.

#koncert

'