AKTUELNO

Prvi dan ovogodišnje „Nušićijade” pod sloganom „Varoš spava, al badava” obeležila je revijalna fudbalska utakmica koju je početnim udarcem otvorio popularni glumac Aleksandar Radojičić.

Aplauzi i uzvici oduševljenja odjekivali su Javorovim stadionom, a stariji Ivanjičani prisetili su se da je pre pola veka borba večitih rivala „Gornje i Donje Male” bila pravi spektakl za ljubitelje sporta i sve građane ovog planinskog gradića.

Radojičić je izazvao osmehe i oduševljenje družeći se sa Ivanjičanima, a njegov prvi udarac bio je itekako precizan.

- Ovakve kulturne manifestacije su od krucijalnog značaja kako bi očuvali nacionalna blaga, naročito u današnje vreme kad se malo pažnje posvećuje kulturi. Zato je Nušićijada danas još značajnija jer služi da podigne duh i kulturnu svest naroda - rekao je Aleksandar Radojičić za agenciju RINA.

Foto: RINA

U Ivanjici će naredna tri dana biti obojena kulturnim dešavanjima, što posebno raduje mladog glumca.

- U Beogradu ima dosta ovakvih dešavanja, ali je bitno da ih bude i širom Srbije. Ja sam iz ovih krajeva i volim ovde da se vratim i volim da vidim mlade koji su ostali ovde da žive - izjavio je Radojičić.

Organizator događaja Aleksandra Cukavac ističe da je posebnu draž sportskom performansu dalo učešće istaknutog glumca Aleksandra Radojičića, s obzirom na njegove izuzetno zapažene uloge, ali i to da je jedan od najpoznatijih promotera zdravog stila života među mladima.

Foto: RINA

Učešće Radojičića predstavlja jedinstveni spoj umetnosti i sporta. Poslali smo poruku da čuvamo od zaborava period od pre pola veka kada je Ivanjičanima igra bila jedina razonoda. “Derbi Gornje i Donje male”, bio je važan, jer su igrači koji bi se pokazali u borbi dobijali šansu da zaigraju za „FK Javor”, najstariji fudbalski klub u Srbiji - rekla je Cukavac.

U šaljivom meču „Gornje” i „Donje male” takmičila se ekipa ivanjičkih veterana protiv ženske ekipe fudbalskog kluba „Rad”.

#Aleksandar Radojičić

'