AKTUELNO

Spiker, voditelj, tekstopisac i legenda Radio Beograda i Radio-televizije Srbije Svetislav Vuković preminuo je u 83. godini.

Njegova porodica je saopštila da je Vuković umro mirno, u snu, okružen najvoljenijima, u 83. godini života.

Vuković je rođen 3. februara 1936. godine u Štitarici kod Mojkovca, gde je i završio osnovnu školu. Nižu gimnaziju sa malom maturom pohađao je i završio u Kolašinu. Četiri razreda Više realne gimnazije završio u Ivangradu. Osmi razred gimnazije i veliku maturu završio u Bijelom Polju 1955. godine u prvoj generaciji maturanata. Pravni fakultet u Beogradu upisao 1955. godine na kome je i apsolvirao.

Za spikera Radio Beograda postavljen je 1. novembra 1961. godine. Uskoro potom odlazi po potrebi službe na Radio-autoput, najpre u Niš a zatim u Svetozarevo, pa se smatra jednim od osnivača te radio stanice. Potom prelazi na rad u Drugi program Radio Beograda. Pisao je i scenario za jednu u to vreme od najslušanijih emisija na radiju "Sunce, more, bit i hit". Pored "Minimaksa", "Prijatelja zvezda" i "Dežurnog studija" bio je to jedan onih zabavnih programa sredinom sedamdesetih koji su učinili prekretnicu u toj vrsti radio programa.

Penzionisan je 2000. godine, posle 43 godine provedene u Javnom servisu.

#Smrt

'