AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije u basketu 3x3 osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bukureštu pošto je u finalnom meču savladala ekipu Letonije 19:18.

Srpski basketaši su plasman u finale obezbedili pobedom nad Rusijom 21:13, a prethodno su savladali i Mađare sa 19:10.

Srbija u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savića i Marko Ždero, osvojila je jedini trofej koji im je nedostajao i spojila svetsku i evropsku titulu. Na putu do kontinentalnog prvaka savladali su Rusiju (21:13), Mađarsku (19:10), Španiju (20:15) i Bosnu i Hercegovinu (20:10).

Premijerka Ana Brnabić čestitala je večeras srpskim basketašima 3 na 3, koji su na Evropskom prvenstvu u Bukureštu, u Rumuniji, osvojili zlatnu medalju.

Čestitka Udovičića basketašima

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić čestitao je srpskim basketašima 3 na 3, koji su na Evropskom prvenstvu u Bukureštu, u Rumuniji, osvojili zlatnu medalju. - Još jedan u nizu sjajnih uspeha naših basketaša koji osvajanjem i titule šampiona Evrope iznova potvrđuju svoju domuniciju! Čestitam Dušanu Domoviću Bulutu, Marku Saviću, Dejanu Majstoroviću i Marku Žderu, njihovom stručnom timu i Košarkaškom savezu Srbije! Svaka čast šampioni! - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Pročitajte još: Vaterpolisti Mađarske osvojili Svetski kup u Berlinu

#Eurobasket

#Evropa

#Pobeda

'