AKTUELNO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je večeras da njegova ekipa nije pokazala svoje pravo lice protiv Grčke.

- Čestitam Grčkoj na pobedi. Igrali su čvršće, sa više fizičke snage, u nekim periodima na ivici faulova, što je neophodno u ovakvim utakmicama da bi se došlo do pobede. Mi nismo pokazali svoje pravo lice - rekao je Đorđević posle meča.

Reprezentacija Srbije poražena je večeras na Kritu od Grčke 70:63 u prvom kolu druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

- U napadu lopta nije išla dovoljno brzo, a to je nešto o čemu smo razgovarali i na čemu smo insistirali tokom priprema za ovaj meč. Ovo što smo večeras pokazali svakako nije način na koji smo trenirali i na koji treba da igramo - rekao je Đorđević.

Đorđević je naveo i da je njegova ekipa imala duplo manje asistencija u odnosu na svoje standarde.

- Mi smo već dugo tim koji beleži veliki broj asistencija po utakmici, često i 30, a večeras smo ih imali duplo manje u odnosu na naše standarde. To je nešto što moramo da vratimo našoj igri - rekao je selektor Srbije.

- U odbrani smo pravili greške, često u poslednjim sekundama napada protivnika, što je rezultat pada koncentracije, što je ubilo moral ekipi - dodao je Đorđević.

Srbija je u poslednjoj četvrtini meča na Kritu imala šansu da preokrene rezultat.

- U poslednjoj četvrtini, kada je utakmica bila izjednačena, imali smo priliku, ali smo promašili lake šuteve, polaganje Jovića i zakucavanje Milutinova. Da smo realizovali te napade, siguran sam da bi završnica bila potpuno drugačija. Psihički nismo uspeli da se povratimo posle ovih grešaka - rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije su trenutno treći na tabeli Grupe L kvalifikacija za šampionat sveta, a u narednom kolu, u nedelju, dočekuju selekciju Estonije.

#Aleksandar Đorđević

#Košarka

#Reprezentacija

#Srbija

'