AKTUELNO

Košarkaši Golden Stejta poveli su protiv Hjustona sa 2:1 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi pošto su noćas pobedili sa 126:85.

Aktuelne šampione je do pobede predvodio Stefen Kari sa 35 poena, od kojih je postigao pet "trojki", a imao je i šest skokova. On je u trećoj četvrtini postigao 18 poena uz šut 7/7.

Kevin Durent u pobedi je učestvovao sa 25 poena, šest skokova i šest asistencija, Klej Tompson sa 13 poena, a Drejmond Grin sa 10 poena, 17 skokova i šest asistencija.

To je rekordna 16. uzastopna pobeda Golden Stejta na domaćem terenu u plej-ofu, a prethodni rekord od 15 vezanih pobeda držali su Čikago Bulsi.

- U sred smo đavolski dobre serije - rekao je trener Golden Stejta Stiv Ker.

Golden Stejt je treću četvrtinu otvorio serijom 10:0 za vođstvo od 64:43 i posle toga je samo uvećavao prednost do kraja.

Najefikasniji u ekipi Hjustona bio je Džejms Harden sa 20 poena, devet asistencija i pet skokova. Kris Pol postigao je 13 poena i 10 skokova, dok je 13 poena i osam skokova dodao Klint Kapela.

Pobeda Voriorsa od 41 poena razlike je najubedljivija u istoriji franšize u plej-ofu. Prethodni rekord držala je ekipa Filadelfija Voriors iz 6. aprila 1948. godine, kada je pobedila Sent Luis Bombers sa 39 razlike, 85:46.

Naredna četvrta utakmica igraće se u Orakl areni, na terenu Golden Stejta.

#KK Golden State Warriors

#NBA

'