AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde su nastavili da pišu istoriju u Evroligi, oni su slavili protiv Fenerbahčea u Turskoj sa 76:57, čime su upisali i treću pobedu na startu ovog takmičenja. Ovo je prvi put u istoriji Evrolige da crveno-beli sezonu kreću sa tri vezane pobede bez poraza!

Kakav meč smo gledali u Turskoj, iako je Zvezda važila za autsajdera, jasno je bilo i pre samog starta da Janis Sferopulos u svojim redovima ima određene adute koji bi mogli da donesu prevagu protiv "ranjenog" Fenera bez nekoliko igrača, nije tu bilo Vilbekina, ali ni Gudurića, ni Biberovića.

Saamim tim, Zvezda je mogla da se nada čudu, dok su kao i protiv Baskonije od samog starta izašli sa petljom i željom da sruše i iznenade Fenerbahče u njihovom domu. Videlo se to već od uvodnih minuta, gde je Džoel Bolomboj praktično urnisao Bobana Marjanovića, a imao je i šutersku pomoć.

Taj početak meča, gde je Zvezda napravila prednost, otišla na ogromnih +10 u jednom momentu, bilo je 17:7 već u prvoj deonici, a onda i 26:12 na samom kraju iste, dok je prednost narasla i do +19, govorila je o želji Crvene zvezde, ali i kvalitetu koji ima u svojim redovima.

Koliko je Zvezda bila nadmoćna u ovom meču, govori i podatak da su vodili svih 40 minuta utakmice i ni u jednom momentu nisu dopustili Fenerbahčeu da ugrozi pobedu. Trenutno je Zvezda i jedini tim Evrolige koji nema poraz, što je ostavlja usamljenu na vrhu tabele.

Čini se i kao da je Janis Sferopulos bio u pravu - vreme je potrebno njegovom timu.

Najbolji na meču bio je Džoel Bolomboj sa 18 poena, uz 11 skokova, Nemanja Nedović je dodao 17, dok je Majk Daum imao 14 poena. Istakao se i Kodi Miler Mekintajer sa osam poena i osam asistencija. Kod Fenerbahčea se istakao Najdžel Hejs-Dejvis sa 20 poena, dok je Devon Hol dodao 10.

Crvena zvezda je imala sjajan početak utakmice, praktično besprekoran. Odlična odbrana na jednoj strani ,a onda i poprilično lepršav napad, u kom je šut ponovo funkcionisao na sjajan način što se videlo i po razigranosti.

Samo je Zvezdi trebalo malo više od tri minuta da napravi osetniju prednost. Bolomboj je zakucao čak tri puta u uvodnim minutima i pogodio je trojku, dok su trojke došle i od Kenana i Dauma. Jednostavno, raspucala se Zvezda.

Nakon šest minuta je došla i prva dvocifrena prednost u ekipi Crvene zvezde, kada je Majk Daum pogodio za tri poena, a Fenerbahče je uzeo novi tajm-aut. Tada je na semaforu stajalo 17:7, kada je usledila trojka Najddžela Hejsa Dejvisa. Uzvratila je Zvezda preko Dauma, da bi onda Nedović vezao poene.

Dao je trojku i dva puta položio, te je tako i doneo konačnih 26:12 nakon prvih 10 minuta.

Autor: Dalibor Stankov