AKTUELNO

Zvezda je ostvarila 11. pobedu protiv Valensije, rezultatom 106:90, u 26. kolu Evrolige i još je u igri za plasman u osminu finala tog takmičenja.

Najefikasniji u pobedi nad španskim klubom bio je Džejms Feldin sa 30 poena, 17 je postigao Tejlor Ročesti, 16 Matijas Lesor, a 12 Milko Bjelica.

Zvezda je u prvom poluvremenu igrala vrlo razigrano u napadu, dok je s druge strane imala dosta problema u odbrani, posebno u šutu sa distance.

Foto: Beta

Ekipe su se tokom prvih 20 minuta često smenjivale u vođstvu.

Valensija je u jednom trenutku prve četvrtine vodila sa 17:9, nošena raspoloženim Martinesom, ali je tim Dušana Alimpijevića do isteka prvih 10 minuta izjednačio, a potom i preokrenuo.

Foto: Beta

Pred oko 2.500 gledalaca u nekadašnjem Pioniru, što je najmanja poseta Zvezde u Evroligi, igralo se dinamično, ali nijedna ekipa nije uspevala da stekne osetniju prednost.

U drugom poluvremenu nastavilo se u istom ritmu, efikasne su bile obe ekipe, a raspoloženim Feldinu i Lesoru, pridružio se Ročesti.

Foto: Beta

Crveno-beli su u poslednjim sekundama treće četvrtine posle trojke Pere Antića prvi put na utakmici stekli dvocifrenu prednost, koju su do kraja susreta samo uvećavali.

Proradio je i šut za tri poena, pa je tako Zvezda čak tri i po minuta pre kraja postigla više od 100 poena.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević pohvali svoje igrače

-Vrlo je važan način kako smo igrali i došli do pobede. Raduje ovakva doza samopouzdanja koju smo imali u šutu. Vrlo važna pobeda pred početak plej-ofa ABA lige u nedelju - rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice. Za nas je važno da se borimo i da time pozovemo što više ljudi da nam pomognu u onome što nam je najbitnije ove sezone, a to je ABA liga", kazao je trener crveno-belih.On je naveo da je na poluvremenu igračima u svlačionici rekao da je siguran u pobedu, a pre svega zbog "požrtvovanosti i energije", ali i "fizičke potrošnje" prvaka Španije. Alimpijević je rekao da je važno što je njegova ekipa do sada u Evroligi samo dva puta poražena na svom terenu zbog "odnosa i samopouzdanja" pred plej-of ABA lige.- Da mi je neko ponudio 11 pobeda u Evroligi na početku ove sezone bio bih spreman svašta da uradim u tom trenutku. Pored velike finansijske dobiti za klub, ovo je sjajan rezultat, ali da bi sezona bila uspešna potrebno nam je pet pobeda u plej-ofu, da osvojimo ABA ligu. Prebacili smo očekivanja u Evroligi - kazao je Alimpijević.

Pročitajte još: Bogdanović sa devet metara overio pobedu Sakramenta

#Beograd

#KK Crvena zvezda

#Pobeda

#Valensija

'