AKTUELNO

Američki košarkaš Lebron Džejms nosiće zastavu SAD na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, dok će sportiskinja koja će takođe nositi zastavu biti naknadno saopštena. Lebron (39) je nakon što je saznao za vest, rekao da je neverovatna čast prestavljati SAD na globalnom nivou, "posebno u trenutku koji može da zbliži ceo svet".

"Za klinca iz Akrona, ovo je odgovornost koja mnogo zači ne samo meni, već i mojoj porodici, deci iz mog rodnog grada, mojim saigračima na Olipijskim igrama i mnigim ljudima širom zemlje sa velikim težnjama. Sport ima snagu da nas sve zbliži, i ponosan sam što ću biti deo ovog važnog trenutka", kazao je američki košarkaš.

Lebrona je za nošenje zastave nominovao njegov kolega iz reprezentacije Stef Kari, navodeći da razume kolika je čast nositi nacionalnu zastavu, kao i da čitava Lebronova karijera, na terenu i van njega, govori sama za sebe koliko je on prava osoba za tu počast.

On je već pokazao šta znači biti sjajan i na terenu i van njega, svojom posvećenošću služenju i uzdizanju zajednice na sve moguće načine koje zna. Sve što je uradio govori samo za sebe

Lebron Džejms prvi put je nastupao za SAD na Olimpijskim igrama 2004. godine, kada je sa timom osvojio bronzu, a do zlata je dolazio dva puta - 2008. i 2012. godine.

Četvostruki osvajač NBA lige, trenutno je košarkaš Los Anđeles Lejkersa, a tokom karijere je igrao i za Klivlend Kavalirse i Majami Hit.

Autor: Snežana Milovanov