AKTUELNO

Srpski reprezentativac Filip Petrušev je jedna od najvrelijih tema ovog leta za navijače Crvene zvezde međutim, sada deluje da od tog transfera iz Olimpijakosa nema ništa.

Petrušev je postigao prethodne godine trosezonski dogovor sa ekipom Olimpijakosa, ali sve do samog kraja sezone nije beležio minute usled velike konkurencije na poziciji krilnog centra i centra.

To je budilo nadu ljudima u Zvezdi, čak smo videli da su vođeni razgovori, ali kako sada javlja poznati insajder Mateo Andreani, od tog dogovora nema ništa jer Olimpijakos voli ono što ima.

Pogotovo sada nakon reprezentativnih partija gde Petrušev igra skoro savršeno, ne samo statistički, nego i u smislu svega ostalog što se na papiru ne vidi.

Zvezdi je u svakom slučaju ostalo da popuni još tu poziciju krilnog centra, gde se trenutno nalaze samo Majk Daum i Dejan Davidovac, što nije dovoljno za iskorak u Evroligi.

Petrušev je prošle sezone odigrao fantastičan plej-of protiv Barselone, kada je u pet mečeva prosečno beležio 10.2 poena, 4.4 skoka i 12.6 indeksnih poena.

U grčkom prvenstvu je bio na devet poena, četiri skoka i 1.7 asistencija u 11 odigranih mečeva.

Autor: Dubravka Bošković