AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije zablistala je u prijateljskom meču protiv Francuske, a Nikola Jokić dominirao je protiv Rudija Gobera, Viktora Vembanjame i Matijasa Lesora.

Francuzi nisu mogli da zaustave najboljeg igrača NBA lige, pa samim tim ni četu Svetislava Pešića, što je i najjači utisak sa meča hrvatskog stručnjaka Aleksandra Petrovića.

Nekadašnji košarkaš, a sada selektor Brazila, ostao je impresioniran partijom Srbije u Francuskoj. Igru Srbije je opisao je rečju "moć", iako je ovaj meč prvenstveno pratio jer će njegovom timu Francuska biti rival na Olimpijskim igrama.

"Gledao sam pažljivo utakmicu Francuska - Srbija, jer su nam Francuzi prvi protivnici na OI, no utakmica je pre svega pokazala neverovatnu moć košarkaša Srbije", napisao je selektor reprezentacije Brazila, Aco Petrović. Legendarni košarkaš i brat pokojnog Dražena Petrovića ostao je impresioniran igrom izabranika Svetislava Pešića iako je ovo bila tek prva prijateljska utakmica koju je javnost mogla da vidi.

Podsećamo, Srbija je Olimpijskim igrama u Parizu smeštena u grupu sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom. Hrvati nisu uspeli da se plasiraju na turnir jer je Grčka bila bolja u finalu kvalifikacionog turnira i tako stigla u grupu gde su već Australija, Kanada i Španija. Hrvatski trener Aco Petrović Brazil će voditi na mečevima u grupi B protiv Francuske, Nemačke i Japana - što mnogi karakterišu i kao najlakšu grupu na turniru koji igra 12 reprezentacija.

U narednu fazu takmičenja prolaze po dve prvoplasirane ekipe iz svake od tri grupe, a njima će se pridružiti i dve najbolje trećeplasirane ekipe.

Autor: Snežana Milovanov