AKTUELNO

NBA šampion, član Kuće slavnih Bil Volton preminuo je u 71. godini.

Dvostruki šampion NBA lige i član Kuće slavnih Bil Volton preminuo je od raka u 71. godini, saopštila je u ponedeljak NBA.

"Bil Volton je zaista bio jedinstven", rekao je komesar NBA Adam Silver u saopštenju. „Kao igrač Kuće slavnih, on je redefinisao poziciju centra. Njegove jedinstvene veštine u višeboju učinile su ga dominantnom silom na UCLA i dovele do MVP-a NBA regularne sezone i finala, dva NBA šampionata i mesta na 50. i 50. mestu NBA lige. Timovi za 75. godišnjicu.

"Bil je potom svoj zarazni entuzijazam i ljubav prema igri pretočio na emitovanje, gde je davao pronicljive i živopisne komentare koji su zabavljali generacije ljubitelja košarke. Ali ono što ću najviše pamtiti kod njega je njegova želja za životom. Bio je redovno prisutan u ligi. događaji - uvek optimističan, nasmejan od uha do uha i želeći da podelim njegovu mudrost i toplinu, cenio sam naše blisko prijateljstvo, zavidio sam njegovoj bezgraničnoj energiji i divio se vremenu koje je odvojio sa svakom osobom koju je sreo.

Autor: D. S.