AKTUELNO

Srpski navijač nalazi se u kritičnom stanju posle tuče pristalica Panatinaikosa i Olimpijakosa u Berlinu.

Prema informacijama, navijač koji je u kritičnom stanju nakon tuče na stanici „Prenclauer Allee” u Berlinu je Srbin.

U noći između subote i nedelje došlo je do brutalne tuče dve grupe grčkih navijača, pristalica Panatinaikosa i Olmpijakosa.

Povređeno je 12 osoba, dve teže, dok je jedna u kritičnom stanju. Kako piše portal sport24.gr navijač koji se bori za život je Srbin.

Kako je prenela grčka Gazzetta u sukou navijača učestvovali su i srpski državljani, pretpostavlja se da su u pitanju navijači Zvezde koji gaje bratske odnose sa pirejskim crveno-belima. Nema zvanične potvrde, samo se radi o spekulacijama grčkih medija.

Policija je imala mnogo problema kako bi situaciju stavila pod kontrolu. Do brutalnoh obračuna huligana došlo je na dve lokacije. Prvi napad bio je na metro stanici, inicirali su ga navodno huligani Olimpijakosa koji su čekali "zelene" kada su se vraćali iz jednog lokala gde su gledali meč finala Kupa Grčke između Panatinaikosa i Arisa. Napadači su pritom koristili motke, štangle, palice za bejzbo...

Drugi okršaj desio se u samom hotelu gde je takođe zabeležen fizički sukob dve grupe ratobornih huligana.

Panatinaikos je prošao u finale fajnal fora elitnog takmičenja i od 20 časova će igrati protiv Real Madrida. Prethodno, od 17 časova će Olimpijakos i Fenerbahče odigrati utakmicu za treće mesto.

Autor: