AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde ugostili su ekipu FMP-a u prvom meču polufinala košarkaške Superlige Srbije u hali "Aleksandar Nikolić" i tom prilikom slavili rezultatom 97:87, po četvrtinama 27:13, 18:29, 25:23, 27:22.

U prvih deset minuta Crvena zvezda je pokazala izuzetnu agresivnost i preciznost. Brzo su stigli do vođstva 27:13, zahvaljujući odličnoj odbrani i efikasnom napadu. Jago i Nedović su bili nezaustavljivi, dok je Bolomboj dominirao u reketu.

FMP je u drugoj četvrtini uspeo da smanji zaostatak, pre svega zahvaljujući boljoj odbrani i efikasnosti sa linije slobodnih bacanja. Rebec i Roberts su preuzeli inicijativu, a FMP je uspeo da se približi na samo tri poena razlike do poluvremena, pri rezultatu 45:42.

Treća četvrtina donela je nove preokrete. Zvezda je uspela da se vrati u ritam i povrati vođstvo. Jago i Teodosić su briljirali, dok je Mitrović dodavao važne poene. Na kraju trećeg perioda, rezultat je bio 61:57 za crveno-bele.

U poslednjem periodu igre, Crvena zvezda je uspela da se odlepi na dvocifrenu razliku. Luka Mitrović je postigao nekoliko ključnih poena, dok je Jago bio precizan sa linije za tri poena. Iako je FMP pružio jak otpor i uspeo da se približi, Zvezda je sačuvala prednost i završila meč sa deset poena razlike.

Najbolji igrač Zvezde bio je Jago dos Santos sa 25 poena i šest asistencija, te indeksom korisnosti 32. Luka Mitrović je postigao 15 poena uz 10 skokova i tri asistencije. Dvocifreni su bili i Nedović sa 13, Lazarević sa 11 i Teodosić sa 10 poena. Svoje prve minute u Superligi Srbije upisao je i mladi junior Andrej Kostić, koji je postiga dva poena.

U FMP-u je najbolji bio Rebec sa 16 poena i osam skokova, kao i tri ukradene lopte. Stepanović je postigao 15 poena, Novak 12, a Simović 10 poena.

Drugi meč se igra u Železniku, u hali FMP-a, za tri dana, 27. maja od 18 časova.