AKTUELNO

Skandalozne i nemile scene viđene su na utakmici finalnog turnira juniorske Kvalitetne lige Beograda.

Rela Beograd je pobedio Vizuru rezultatom 74:73, a nakon meča došlo je do teškog incidenta i tuče, prvo između košarkaša, a potom i između starijih osoba koje su bile prisutne.

Legendarni košarkaš, Milan Gurović, učestvovao je u tuči. Prvo je pokušao da razdvoji mlade košarkaše i smiri situaciju, ali onda je i sam krenuo da deli udarce, što je moglo da se vidi na snimcima koji su nastali tom prilikom.

Gurović je objasnio kako je on video ceo događaj, zbog čega je reagovao onako kako jeste i zašto se pojavio bez majice.

Sada su se pojavili novi detalji.

Prema informacijama do kojih je došao i koje je podelio "Sport klub", trener Vizure, Andrija Cvijović i jedan igrač ovog tima, proveli su noć u Urgentnom centru.

Takođe, nezvanična saznanja portala pomenute televizije, govore da se policija uključila u slučaj tek nakon što se vest pojavila u medijima.

Podsetimo, Gurović je poručio da je imao nameru da pokuša da spreči dalju eskalaciju incidenta, ali da je onda ugledao kako je jedan čovek iz delegacije Vizure "rvačkim zahvatom" njegovog sina.

"Sjurio sam dole da razdvojim, kao što se i vidi na snimku. Ali, u momentu vidim da čovek stavlja kragnu mom sinu, rvački zahvat rukama oko vrata. Morao sam da reagujem! Razdvojio sam Vukmana od toga čoveka i saterao ga u ćošak. Sada se vidim diže frka jer je Milan Gurović u pitanju, ne znam, valjda sam im zanimljiv. Desilo se to što se desilo i gotovo. Neću reći ko je čovek što je davio mog sina, nisam tužibaba ni cinkaroš. Bilo kako bilo, stvari treba da se smire. Imamo korektne odnose sa Vizurom i želimo da se tenizije prekinu, nikome to nije potrebno", rekao je Gurović za "Republiku".