AKTUELNO

Košarkaši Denver Nagetsa smanjili su zaostatak u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije (2:1), pošto su u trećem meču deklasirali Minesotu u "Target centru" rezultatom 117:90.

Od početka do kraja Denver je imao apsolutnu kontrolu na terenu. Odigrali su Nagetsi najbolju partiju u ovogodišnjem plej-ofu i zasluženo stigli do ubedljivog trjumfa protiv odličnog rivala. U prvom poluvremenu blistao je Džamal Marej, a u nastavku se razgoropadio MVP NBA lige Nikola Jokić.

Nakon utakmice, trener Denvera Majk Meloun otkrio je kako je motivisao svoje igrače za ovaj meč.

- Napravio sam edit, nisam bio siguran da li da pokažem, pokazao sam Džordanu i rekao je da moramo. To je edit gde svi pričaju da je gotovo, da smo pečeni, da su bolji. Svi ljudi. Nisu pogrešili, jer nakon dve utakmice bih i ja rekao isto, ali... Nisam hteo da pokažem jer većinu vremena ne obraćam pažnju na to šta pričaju, ali sam znao da će ovo biti pravi potez - rekao je Meloun i dodao:

- Kao kad... Kad mislite da ne možete, ovako nešto će probuditi to u tebi, ako te to ne motiviše, ne znam šta će. DeAndre mi je pokazao da i dalje veruju, to je bilo moje pitanje, kad sednemo na avion i kreemo, da li verujemo u dve pobede u gostima.