AKTUELNO

Policija Kolorada saopštila je da je u kontaktu sa osobom za koju se tvrdi da je na utakmici između Denvera i Los Anđeles Lejkersa dobila udarac od Strahinje Jokića.

Potvrđeno je i da niko nije prijavio incident - sve se završilo na snimku koji je obišao planetu. Momak koji je objavio snimak, Kristijan Galjegos, naveo je da je utakmica već bila završena kada se sve dogodilo.

Sedeo je nekoliko redova iza porodice Jokić, sa bočne pozicije, kada je došlo do koškanja, on je i izvadio je telefon da snimi incident Strahinje Jokića.

- Jedan od braće Jokić se prilično naljutio i izgledalo je kao da se popeo preko nekoliko sedišta da bi se posvađao sa navijačem, a zatim ga je udario pesnicom. Bio je to prilično šokantan trenutak - rekao je Galjegos.

@cgallegos67

#nuggets #nba #lakers #jokic

♬ original sound - Christian

- Nekoliko navijača je ušlo da ih razdvoje, a obe strane su se udaljile bez angažovanja obezbeđenja ili policije. Prihvatio je to kao šampion, ustao je i razmjenjivao neke reči, a onda su se razišli.

Policija se inače oglasila odmah posle skandala. Sve je izazvalo revolt navijača, koji su otišli predaleko tražeći suspenziju Nikole.

Istragu je pokrenula i NBA liga, a najgore od svega je što ovo nije prvi incident Strahinje, iza sebe ima mračnu istoriju.

Najteže je sve palo supruzi Nataliji, koja je brzo i odustala od pokušaja da smiri Strahinju.

Kada bi Strahinja dobio prijavu suočio bi se i sa novčanom kaznom koja vrlo verovatno ne bi bila mala, ali Jokićevom bratu isto tako ne predstavljala jak "udarac po džepu". U Sjedinjenim Američkim Državama osoba koja je napadnuta mogla bi da izvuče od 20 do 80 hiljada dolara (od 2.192.640 do 8.770.560 dinara), u zavisnosti od težine povreda, razloga napada, da li je bilo provokacija pre reakcije i još nekih faktora.

Autor: