AKTUELNO

Izabranici Željka Obradovića pobedili su večeras na svom parketu tim iz Laktaša sa 94:85 (27:23, 27:22, 17:16, 23:24) u prvom meču četvrtfinala ABA lige.

Crno-beli ovog puta nisu dozvolili da se ponovi ono što se u Beogradskoj areni dogodilo u novembru prošle godine, kada ih je Igokea šokirala u regularnom delu takmičenja. Sada su mnogo ozbiljnije i motivisanije pristupili ovom duelu, iako su se gosti dobro držali sve do finiša prvog poluvremena.Razigrao se tada Smit, pogodio je dve vezane trojke, što je pokrenulo i ostale njegove saigrače. Precizni van linije 6,75 bili su potom Kevin Panter i Bruno Kaboklo, a sredinom druge četvrtine domaćin je došao na "plus sedam" (40:33).Iako je Igokea imala mini-seriju od 5:0, vrlo brzo je Partizan uspostavio svoju igru, ponovo na krilima Smita, koji je počeo odlično da gađa trojke u poslednjih nekoliko utakmica. Ubrzo su mu se pridružili i Kevin Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej i Alen Smailagić, a sredinom treće četvrtine, nakon serije "parnog valjka" od 10:0, praktično se već i naslućivao krajnji ishod.

Trojkom kapitena u 29. minutu rezultat je bio 67:52 za tim iz Humske, koji je do kraja uspeo, za razliku od nekih prethodnih mečeva, da mirno i bez prevelike drame privede ovaj meč kraju. Branilac titule poveo je sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji, koja se igra na dve pobede, a naredni duel zakazan je za nedelju u Laktašima (18.00).

Najefikasniji u crno-belom taboru večeras su bili Panter sa 18 poena i pet asistencija, Ledej je ubacio 16, Smit je stao na 12, a Naneli na 11 koševa. U Igokei su se istakli Nakić sa 21 poenom, šest skokova i pet asistencija, dok je Karmajkl ubacio 17 poena, uz pet uhvaćenih lopti.

Do odlaska na odmor, aktuelnog šampiona ABA lige predvodili su raspoloženi Smit i Kaboklo. Prva dvocifrena prednost crno-belih viđena je u 19. minutu (52:41), a u istom ritmu nastavili su i nakon pauze.

Šef stručnog štaba "parnog valjka" ponovo nije mogao da računa na povređenog beka Pi-Džej Doužera, dok je van rostersa ostao i plejmejker Ognjen Jaramaz. Zbog toga je mnogo veću minutažu ponovo imao Džejlin Smit i ponovo je maksimalno iskoristio, kao i protiv Valensije u poslednjem meču Evrolige.

Krenuo je Partizan u nešto sporijem ritmu, dok je s druge strane, Mario Nakić, bio najraspoloženiji i već u prvoj deonici ubacio je deset poena. Na startu druge četvrtine, izabranici Vladimira Jovanovića su serijom 6:0 uspeli da dođu do minimalne prednosti (29:27), što je prilično naljutilo Obradovića.

Tražio je najtrofejniji evropski trener tajm-aut, na kojem je dobro "izribao" svoje izabranike, tražio je da igraju pametnije u napadu i agresivnije u odbrani, što je vrlo brzo i urodilo plodom.