AKTUELNO

Srpski košarkaš Nikola Jokić ispisao je istoriju NBA lige jer je, na meču protiv Milvokija (134:123), ostvario tripl-dabl u najbržem vremenu ikad.

Jokić je za samo 14 minuta i 33 sekunde utakmice imao već 16 poena i po 10 skokova i asistencija i srušio rekord Džima Takera iz davne 1955. godine kada je dvocifren učinak u tri statističke kolone imao za 17 minuta.

Srpski as je fantastičnu partiju na kraju završio sa učinkom od 30 pogodaka, 17 završnih dodavanja i 15 uhvaćenih lopti za 11. tripl-dabl u karijeri, a peti u sezoni.

U senci bivšeg centra Mege ostao je i jedan od najboljih košarkaša NBA lige i zvezda Milvokija Janis Adetokumbo i to, takođe sa tripl-dablom, od 36 poena, 13 asistencija i 11 skokova.

Kod Denvera Geri Heris dao je 28 poena, Džamal Marej 26, a Vil Barton 19. U drugom meču sinoćnjeg programa Minesota, bez poena Nemanje Bjelice, pobedila je Los Anđeles Lejkerse 119:111.

To je za navijače iz Srbije...

Košarkaš Denvera Nikola Jokić, nakon što je sa najbržim tripl-dablom ušao u istoriju NBA lige, veliko ostvarenje posvetio je srpskim navijačima koji su ga bodrili u hali na meču protiv Milvokija (134:123).Jokić je za samo 14 minuta i 33 sekunde ostvario dvocifren učinak u tri statističke kolone i nadmašio rekord Džima Takera iz 1955. godine."Pogledajte te momke (obraća se novinarki prim. aut). Oni su iz Srbije i sve ovo je za njih", rekao je Jokić posle meča i otišao da se druži i slika sa srpskim navijačima. Bio je zbunjen kada je saznao da je ostvario najbrži tripl-dabl u istoriji najjače košarkaške lige na svetu. "Nisam znao, samo sam hteo pobedu, nadigrali smo protivnika i bili dobri u oba pravca. Najvažnije je da smo upisali trijumf", skroman je Jokić. Jokić je meč završio sa 30 poena, 17 asistencija i 15 skokova za 11. tripl-dabl u karijeri. "Moji saigrači su dosta šutirali, pogodili smo 13 trojki samo u prvom poluvremenu. Bili smo jako dobri, baš onako kako smo hteli. U velikom stilu idemo na odmor zbog Ol-stara", zaključio je centar iz Sombora.

#NBA

#Nikola Jokić

'