AKTUELNO

Talentovani Anton Petuhov preminuo nakon što je upao u reku Jenisej.

Pronađeno je telo mladog ruskog košarkaša Antona Petuhova (20)! Nakon tromesečne potrage u Sibiru, organizacija "Potraga za nestalom decom" saopštila je da je beživotno telo pronađeno, a da je ruska policija zatim utvrdila da je reč o košarkašu koji je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih u državi.

Anton je nestao u noći između 30. i 31. decembra, u Krasnojarsku. Kako se tada govorilo, on je krenuo ka ostrvu Tatišev. Telo nestalog košarkaša pronađeno je skoro tri meseca posle u Jemeljanovskom okrugu Krasnojarske teritorije. U zvaničnim dokumentima se ističe da je telo pronađeno u blizini sela Častoostrovskoje, dok je policija još početkom januara snimcima sa nadzornih kamera utvrdila da je košarkaš pao sa mosta u reku Jenisej.

Reka Jenisej teče kroz Mongoliju i Rusiju, a po veličini je peta na svetu. Prosečna dubina Jeniseja je čak 14 metara, a kao i sve ostale sibirske reke izuzetno je hladna tokom većeg dela godine. Pretpostavlja se da je upravo hladnoća uzrok smrti mladog sportiste koji nije imao nikakve šanse da preživi nakon što je pao sa mosta.

Anton Petuhov (20) bio je košarkaš Jeniseja i CSKA, bio je visok 203 centimetra i igrao je na poziciji krila. Dres moskovskog CSKA nosio je od 2020. do 2023. godine. Kao deo ekipe CSKA, Petuhov je postao šampion Jedinstvene omladinske lige VTB (2021) i šampion prvenstva omladinske lige Rusije (2021). Prošlog leta, zajedno sa trenerom rezervnog tima CSKA Aleksandrom Gerasimovim, preselio se u Barnaul.

Autor: