AKTUELNO

Srpski košarkaš Tristan Vukčević prešao je iz Partizana u Vašington, saopšteno je danas na sajtu beogradskog kluba.

- NBA klub doskorašnjeg prvotimca Partizana je iskoristio otkupnu klauzulu i uplatio propisano obeštećenje kako bi Vukčević već sad mogao da zaigra u najkvalitetnijoj ligi na svetu. Vukčević je draftovan prošlog leta od strane Vašington Vizardsa, za koje je nastupao tokom NBA letnje lige. Njegov NBA klub iskoristio je otkupnu klauzulu, čime je omogućeno da Tristan odmah zaigra u najkvalitetnijoj ligi na svetu - stoji u objavi kluba na zvaničnom sajtu.

Partizan je takođe istakao da je propisano obeštećenje za Vukčevića prema ranije postignutom dogovoru podeljeno između "crno-belih" i Reala, kluba u kom je Tristan igrao do januara 2022. godine i dolaska u redove šampiona ABA lige.

Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, oglasio se na Tviteru i preneo da Tristan Vukčević više nije košarkaš Partizana.

- Naš dosadašnji prvotimac, Tristan Vukčević je iskoristio mogućnost da aktivira otkupnu klauzulu i nastavi karijeru u NBA. Sedmocifreno obeštećenje će, prema prethodno postignutom dogovoru, biti podeljeno između Real Madrida i Partizana! Tristane, hvala na svemu i srećno! - napisao je Mijailović na X mreži.