AKTUELNO

Vest o iznenadnoj smrti legendarnog Dejana Milojevića, jednog od najcenjenijih imena u svetu košarke, potresla je ne samo košarkašku, već i širu sportsku zajednicu. Milojević je preminuo 17. januara od poledica srčanog udara, a sada je poznato kada će biti sahranjen legendarni Deki.

Iznenadna smrt Dejana Milojevića potresla je mnoge, s obzirom na njegov značajan doprinos i prisustvo u svetu sporta. Dejan Milojević je tokom svoje karijere postao prepoznatljivo ime u košarkaškim krugovima, a njegov rad u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa samo je potvrđivao njegovu stručnost i posvećenost sportu.

Posle 11 dana od smrti legendarnog Dekija poznato je i kada će biti sahranjen. Dejan Milojević će biti sahranjen 12. februara, a detalji vezani za satnicu i tačnu lokaciju biće javno objavljeni u narednim danima.

Mnogi ljubitelji sporta i kolege treneri izražavaju duboko žaljenje zbog gubitka ovog velikana srpskog sporta. Milojević je tokom svoje karijere ostavio neizbrisiv trag u košarkaškom svetu, kako kao igrač, tako i kao uspešan trener. Njegova predanost, strast i posvećenost sportu bili su inspiracija mnogima, a njegova prerana smrt ostavlja prazninu koja će biti teško popunjena.

MVP trofej ABA lige zvaće se po Dejanu Milojeviću

Ono što je bilo najavljeno sada je ozvaničeno – ABA liga je donela odluku da MVP priznanje za najkorisnijeg košarkaša regularnog dela sezone ponese ime Dejana Milojevića.

Jednoglasnom odlukom akcionara lige u glasanju, od sezone 2023/2024 najkorisnijem igraču biće doden "trofej Dejana Milojevića".

Milojević je ostavio neizbrisiv trag u regionalnoj košarci, prvo kao igrač kada je čak tri puta poneo MVP nagradu u dresu Partizana, igrao je za FMP i podgoričku Budućnost, gde je takođe bio trener isto kao u Megi odakle je izbacio veliki broj igrača, ispred svih Nikolu Jokića.

Takođe, postavio je rekorde na Jadranu kao igrač. Bio je najbolji strelac u sezoni 2004/2005, a i do današnjeg dana je rekorder po indeksu korisnosti na jednoj utakmici. Bilo je to 3. januara 2004. goidne kada je u dresu Budućnost protiv Lovćena imao nestvaran učinak od 59 indeksnih poena.

Milojević je iznenada preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju kada je zadobio srčani udar. Iza sebe je ostavio suprugu, sina i ćerku, kao i veliku zaostavštinu u srpskoj košarci.

Autor: